Van ballerina naar bagelbaas

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Molly Mulready is voormalig professioneel ballerina. Nu gaat zij een wending maken in haar loopbaan. Ze wordt namelijk de nieuwste franchiser van Bagels & Beans. In Amsterdam gaat Mulready de vestiging aan de Zeilstraat beheren. Voorheen heeft ze voor een aantal jaren al gewerkt bij de Bagels & Beans in Leiden, meldt Out of Home Shops.

Mulready was twaalf jaar oud toen ze naar Nederland kwam vanuit Australië. Ze begon tijdens haar opleiding aan de balletschool met een bijbaantje bij de Bagels & Beans in Leiden. Daar werd ze erg geïnspireerd door de franchisenemers en hoe zij samen ‘een sfeer voor hun gasten neerzetten’. Dat wilde zij ook graag doen. Ze wist namelijk dat ze niet voor eeuwig kan blijven dansen. “Toen dacht ik er al aan om na mijn danscarrière terug te gaan naar Bagels & Beans”, vertelt ze.

Vakantie in Nederland

Tijdens haar loopbaan als balletdanseres in Amerika ging Mulready geregeld terug naar Nederland voor een vakantie en om haar bijbaantje weer op te pakken. Ze vertelt dat ze iedere zomer- en kerstvakantie weer terug ging om te werken. Door de coronapandemie kon ze echter voor anderhalf jaar lang niet naar Nederland reizen. Toen dat wel weer kon, is ze drie maanden gebleven om fulltime bij de Bagels & Beans te gaan werken.

Voor haar plannen bezocht Molly vorig jaar een franchiseavond en volgde ze een webinar. Dat mondde uit in haar eigen zaak, die nu open is. Ze kijkt uit naar ‘het creëren van een familiegevoel met vaste gasten en personeel’.

Door: Nationale Horecagids