Lowlander krijgt vaste plek: Lowlander Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam-Noord

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De afgelopen jaren is Lowlander Beer actief geweest met meerdere pop-ups in het land, waar mensen de combinatie van bier en spijs konden proberen. Dat kunnen bezoekers vanaf nu op een vaste plek doen: in Amsterdam-Noord opent namelijk Lowlander Botanical Bar & Restaurant. In dit plant-forward restaurant worden botanische gerechten in het zonnetje gezet. Dat meldt Entree Magazine.

Waar vroeger Restaurant Stork zat, tegenover Amsterdam Centraal aan het IJ, begint het nieuwe avontuur van Lowlander. In dit bloemrijke restaurant worden bier en gerechten met elkaar gecombineerd om beide smaken te versterken. In deze gerechten staan groentes, fruit, kruiden en specerijen centraal.

Bijna het voltallige personeel, inclusief chef Raymond van Welzenis, blijven bij het restaurant werken. Zij kunnen zich goed vinden in de missie van Lowlander om een grotendeels plantaardig menu te maken. Daarnaast gebruiken zij zo veel mogelijk reststromen en seizoensingrediënten die weg zouden gaan, omdat deze een schoonheidsfoutje hebben of beperkt houdbaar zijn. “Wij redden groenten die nog helemaal goed zijn van de prullenbak door ze te verwerken in gerechten, te gebruiken voor nieuwe infusies of te gebruiken voor een van de dranken.”

Gerechten

Op de kaart staan de gerechten die door de groene vingers van de chef zijn ontwikkeld. Hier worden herkenbare gerechten omgetoverd tot een vegetarische variant. Zo is er de Biet Wellington te krijgen, of een rendang van jackfruit. Deze gerechten worden gepaard met botanische bieren, soda’s, theeën of botanische cocktails.

Door: Nationale Horecagids