Lunchroom Bufkes gaat samenwerken met Nationaal Fonds Kinderhulp

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het Limburgse lunchroomconcept Bufkes gaat de handen ineens slaan met het Nationaal Fonds Kinderhulp. Door middel van verschillende acties kunnen gasten sparen voor een zorgeloze jeugd voor een kind, meldt Foodclicks.

Bufkes stelt dat één op de twaalf kinderen in Nederland opgroeit in armoede. Volgens de lunchroomketen moet ieder kind een zorgeloze jeugd hebben. Maar dat is niet altijd het geval. Daarom zet Nationaal Fonds Kinderhulp zich al jaren in om deze kinderen hulp te bieden. Daar gaat Bufkes nu aan meewerken. De directeur van Bufkes, Charles Sampers, zegt dat zij het bij Bufkes ‘de hoogste tijd’ vonden om hun ‘sociale hart’ te laten spreken. Hij stelt dat veel gezinnen het moeilijker hebben door de stijgende prijzen als gevolg van de inflatie. “Met die 41 vestigingen die Bufkes telt moeten we een verschil kunnen maken”, aldus de directeur.

Donatie

Er is een actieperiode van drie maanden waarin de lunchroom gaat proberen om zoveel mogelijk voor het Nationaal Fonds Kinderhulp te doen. De aftrap was een donatie van 100 kaartjes voor GaiaZoo, zodat gezinnen een uitje naar GaiaZoo kunnen maken.

Spicy kip mango-broodje

Vanaf 1 april kunnen gasten een speciaal broodje bij Bufkes bestellen: een broodje spicy kip mango. Van elk broodje dat wordt verkocht gaat 50 eurocent naar Kinderhulp. Daarnaast is er een speciale chocoladereep te koop in de vestigingen en in de webshop. De opbrengst hiervan gaat ook naar Kinderhulp. Mensen die een vrije donatie willen doen kunnen dat ook.

Door: Nationale Horecagids