Box Sociaal opent dit jaar twee nieuwe vestigingen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Begin juni gaat All Day Australian Brunch & Dinner Café Box Sociaal een tweede locatie openen in hartje Jordaan. Dit jaar viert Box Sociaal hun vijfde verjaardag van de vestiging in de Plantagebuurt in Amsterdam met deze opening van de nieuwe vestiging op de Bloemgracht 47 in de Amsterdamse Jordaan. Later dit jaar gaan zij ook een nieuwe vestiging openen in Rotterdam, meldt Horecavizier.

Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat de eigenaren en oprichters van Box Sociaal, Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan, een nieuw plekje hebben gevonden voor een vestiging. Hun oog is gevallen op hartje Jordaan.

Daar gaat Box Sociaal over een grotere en beter uitgeruste keuken beschikken, waarmee het ondernemersduo een extra kwaliteitsslag wil maken. Daarnaast biedt de keuken meer mogelijkheden buiten de kaart om: onder andere het inblikken van de sauzen en cocktails, zodat gasten ook thuis hiervan kunnen genieten.

De kaart bij Box Sociaal verandert twee keer per jaar en naar eigen zeggen ligt de focus op lokaal, duurzaam en huisgemaakt eten. De gerechten zijn overwegend vegetarisch of hebben een vegetarische variant. Daarnaast kent de kaart een zorgvuldig uitgekozen selectie natuurwijnen en speciaalbieren.

Rotterdam

Naast de nieuwe locatie in de Jordaan, gaat de – nogal grondige – verbouwing van hun vestiging in Rotterdam deze lente van start. Het plan is om de deuren van deze vestiging te openen aan het einde van de zomer. Deze beschikt over ‘een grote troef’, namelijk een zeer groot zonneterras.

Door: Nationale Horecagids