De lekkerste drankjes om op het terras te schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
8 min
Het terrasseizoen staat weer in de startblokken. De terrasjesmensen gaan op zoek naar een uitvalsbasis om hun colaatje en rosétje te drinken. Maar zijn dit écht de dranken die de gasten drinken? In dit artikel wordt gekeken naar de trends van lekkere (en lucratieve) drankjes om in het zonnetje te serveren!

Een glaasje rosé, zacht en licht bier en een portie bitterballen in het zonnetje op het terras. Dit aangezicht gaan we de komende tijd weer steeds meer zien. Wil jij die mensen op jouw terras hebben? Verleid ze dan met deze drankjes:

Frisse en fruitige wijnen

Om de lijst mee af te trappen een trend die misschien vanzelfsprekend is, maar absoluut niet mag ontbreken bij serveren van aantrekkelijke drankjes. Een rosé is het perfecte voorbeeld van een fris en fruitig wijntje. Vaak kom je dan uit op een Franse rosé, maar er zijn ook heerlijke alternatieven uit landen zoals Italië. Een frisse en lichte witte wijn doet het ook altijd goed op het terras.

Zomerse speciaalbieren

Wat is er lekkerder dan neerploffen op een comfortabele terrasstoel met een licht en zomers biertje. Je ziet het ook in de supermarkten: is het lekker weer, dan zijn de flesjes Corona en Desperados binnen de kortste keren uit de schappen verdwenen. Deze trend vertaalt zich ook naar het terras. Mensen zoeken naar een licht en fris biertje dat makkelijk wegdrinkt.

Cocktails

Cocktails bestaan vaak uit een mix van frisdrank en sterke dranken met smaakmakers en bitters. Op het terras worden deze drankjes steeds vaker besteld en daar kan dus goed op worden ingespeeld. Waar vorig jaar de Espresso Martini de markt veroverde, geldt voor de zomer dat de cocktails frisser en fruitiger mogen. Denk aan de Spritz, een combinatie van mousserende wijn met bruiswater en vruchten(sap). Een heerlijke cocktail is bijvoorbeeld een Limoncello Spritz, goed fris van smaak en ideaal om op het terras te serveren. Maar ook lichte appelcider of een cocktail met vers fruit en goede kruidencombinaties zijn de perfecte cocktails om zonnebadende gasten te schenken.

Alcoholvrij

Een trend die niet alleen steeds populairder wordt maar ook nog eens functioneel is. Gasten die met de auto zijn gekomen limiteerden zichzelf vaak tot frisdranken. Tegenwoordig kunnen BOB’ers echter net zo goed genieten van een non-alcoholisch drankje. Veel brouwerijen en wijnhuizen zijn naast hun normale assortiment ook steeds meer alcoholvrije dranken aan het ontwikkelen. De frisse en fruitige wijnen zijn bijna net zo makkelijk te bestellen. Dat geldt ook voor bieren. De bierliefhebbers die geen alcohol willen drinken hebben tegenwoordig net zo veel keuze, zelfs in speciaalbieren.

Tip: veel cocktails zijn ook alcoholvrij te maken!

Huisgemaakte ijsthee of ijskoffie

Op het terras zijn ijsthee en -koffie steeds meer populariteit aan het vergaren. Huisgemaakte ijsthee is daarnaast een perfecte margemaker. De ingrediënten zijn goedkoop en het drankje kan tegen een mooie prijs verkocht worden. Tip: bied de gasten de optie voor een bruisende of niet-bruisende ijsthee.

Daarnaast is ijskoffie een populair drankje op het terras. Met verse koffie en ijsklontjes kun je zo een heerlijk drankje in elkaar zetten.

Met deze lijst kun je als horecaondernemer hopelijk wat inspiratie opdoen uit deze trendy terrasdrankjes. Na al deze lekkere en populaire drankjes zijn wij zelf ook wel toe aan een zomers terras. Welke drankjes ga jij serveren?

Door: Nationale Horecagids