Groningse SP is klaar met koffiezaken die verwaterde havermelk schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Als het aan de meerderheid van de Groningse gemeenteraad ligt, komen er niet meer zoveel nieuwe koffiezaken en andere daghoreca bij in de binnenstad. Onder meer de SP heeft hiertoe een motie ingediend en zegt klaar te zijn met koffietentjes die verwaterde havermelk in de koffie schenken. Dit meldt RTV Noord. 

Voorstanders van het voorstel zijn PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en de SP. Volgens de PvdA helpt de motie de grip terug te krijgen. In de motie staat namelijk dat horecabedrijven expliciet toestemming moeten vragen voor het starten van een horecagelegenheid in een pand van een leegstaande winkel.

VVD en D66 zijn tegen het voorstel. D66 denkt niet dat de maatregel het probleem oplost en VVD stelt dat het prima gaat met een grote groep retail-ondernemers. “We moeten een aantrekkelijke binnenstad blijven en dan helpt het niet m allemaal geboden te hebben.”

Groningen City Club

Ook belangenbehartiger Groningen City Club ziet het niet zitten om het bestemmingsplan aan te passen. De vrees is namelijk dat hierdoor leegstand ontstaat. Zij zien dan liever een horecazaak dan een leegstand pand.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky