Nieuw café Bar Hop 1.6 opent deuren in pand van voormalig Pierrot

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Café Pierrot in Emmen is al een tijdje dicht, maar een nieuwe exploitant voor het pand was nog niet begonnen. De 32-jarige Emmenaar Martijn Moes gaat er nu eindelijk een nieuwe kroeg beginnen: Bar Hop 1.6. – een verwijzing naar het befaamde café Hoppe in Amsterdam. Inmiddels is hij druk bezig het pand een make over te geven. Het plan is om eind mei de deuren van het café te openen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Sinds 1995 werd café Pierrot gerund door Bert Cremers en Coby Reening. Maar zij gingen vorig jaar met pensioen en konden niet zo snel een overnamekandidaat gevonden werd, moest de kroeg de deuren sluiten. Inmiddels komt er dankzij Moes weer leven in de brouwerij.

Speciaalbiertjes 

Wat kunnen gasten in Café Hop 1.6 verwachten? Fingerfood zoals kaasplankjes, spareribs en chicken wings, maar misschien ook wel hamburgers. Het plan is niet om een uitgebreide menukaart te hebben. Waar de kroeg zich vooral in specialiseert zijn speciaal bieren. Daarvoor is Moes de samenwerking aangegaan met Frank Tapper. De enige biersommelier in Zuidoost-Drenthe. Hij gaat bardiensten draaien en bierproeverijen organiseren.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky