Gemeente Zwolle wil happy hours in horeca verbieden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het Zwolse college van burgemeester en wethouders heeft de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geactualiseerd. De aanpassingen moeten worden vastgesteld door de gemeenteraad. Er zijn nieuwe regels toegevoegd over het alcoholgebruik. Zwolle wil namelijk een gezonde, veilig en leefbare stad zijn en een gezonde leefstijl bevorderen, onder meer door overmatig drankgebruik te ontmoedigen. Daarom willen B en W happy hours in de horeca verbieden. Dit meldt de gemeente Zwolle. 

De maatregel tegen happy hours is opgenomen in het gemeentelijke preventie- en handhavingsplan dat het college tegelijk met de APV heeft vastgesteld en voorlegt aan de gemeenteraad. Het preventieplan komt voort uit de nieuwe Alcoholwet, net als het horecasanctiebeleid. Daarmee is voor iedereen helder hoe er wordt opgetreden bij overtredingen.

Proeverijen

De Alcoholwet verbiedt proeverijen bij slijters, maar geeft gemeenten ruimte om vrijstelling te verlenen. B en W hebben in overleg met de Zwolse horeca in de APV voorwaarden opgenomen om zulke (betaalde) proeverijen mogelijk te maken. Beide plannen zijn besproken met partners in de stad op het gebied van onder meer jeugd, veiligheid en horeca.

Door: Nationale Horecagids