Terrasuitbreiding Vismarkt Heusden blijft voorlopig van kracht

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Heusden behouden horecaondernemers aan de Vismarkt voorlopig hun grotere terrassen. Zeker komend terrasseizoen wordt de tijdelijke regeling niet aangepast. Mogelijk verandert er iets zodra de knoop is doorgehakt voor de herinrichting van de Vismarkt, maar wethouder Thom Blankers verwacht niet dat de gemeente besluit alles terug te draaien naar de situatie van vóór corona. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Ondernemers en bewoners hebben informatie ontvangen over het besluit om de tijdelijke terrasuitbreiding in stand te houden. Eerder werden zij ook al gevraagd naar hun mening hieromtrent. Inmiddels houdt de tijdelijke terrasuitbreiding alweer drie jaar stand. Destijds werd de regeling in het leven geroepen zodat gasten van horecagelegenheden beter konden omgaan met de coronamaatregelen. Inmiddels gelden die natuurlijk al niet meer, maar omdat de meesten de sfeer op de Vismarkt waarderen blijven horecazaken hun grotere terrassen houden.

Herinrichting

De plannen voor de herinrichting van de Vismarkt in Heusden zijn nog niet concreet, maar wethouder Blankers verwacht dit jaar wel een besluit waar iedereen zich achter kan scharen. “Alle Heusdenaren willen een plein waar ze straks trots op kunnen zijn. Nu is het toch een beetje een ratjetoe, we moeten de lijnen weer wat strakker gaan trekken.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky