Veel belangstellenden voor uitbaten horeca in ’t Kikkerfort in Breukelen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Vorig jaar werd bekend dat ’t Kikkerfort in Breukelen op zoek moest gaan naar een uitbater voor de horeca in het zwembad. De brasserie verdween uit het binnenbad. Daar staan de uitbaters voor in de rij. Ondertussen heeft het zwembad al bijna 10 potentiële pachters gevonden voor de uitbating van de horeca, meldt RTV Stichtse Vecht.

De gemeente heeft op de achtergrond hard gewerkt aan het zoeken naar een nieuwe uitbater, blijkt uit vragen die zijn gesteld door commissielid Victor van Dijk van de CU-SGP. De gemeenten nam hier een regiefunctie in. Zo stelden zij dat alle functies in het zwembad (horeca, zwembad en sporthal) nauw met elkaar verbonden zijn. De gemeente geeft aan dat de horeca als een verlengstuk van het zwembad wordt gezien. Ze zien het als een belangrijke ontmoetingsplek, waar bezoekers na het sporten bijeen kunnen komen. Omdat het goed op elkaar afgestemd moet worden is daarom ook de gemeente nauw betrokken.

Pachters

De gemeente heeft voor de pacht van de horeca een aanbestedingstraject ingezet. Daarvoor heeft de gemeente een externe partij ingeschakeld. Zo is begin van april het programma van eisen klaar en kan de aanbesteding uitgezet worden onder verschillende partijen en belangstellenden. Het blijkt dat er genoeg animo voor is. De gemeente geeft aan dat zij ondertussen al bijna tien potentiële uitbaters hebben gevonden. De verwachting is dat er rond juni een nieuwe pachter in het Kikkerfort zit.

Maatschappelijke betrokkenheid

In het programma van eisen is meegenomen dat de uitbater meer dan alleen horeca moet realiseren. De gemeente wil een bredere rol: “We geven ook richting aan maatschappelijke betrokkenheid door meer in te zetten op gezondere producten, meer sportactiviteit waaraan horeca meehelpt en inzet van Social Return on Investment (SROI) waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om onder begeleiding in de horeca van het Kikkerfort aan de slag te gaan.”

Door: Nationale Horecagids