Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bossche horeca voelt zich overvallen door besluit college omtrent sluitingstijden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Bossche horeca voelt zich overvallen door besluit gemeente omtrent sluitingstijden
Het college van B&W in Den Bosch wil een aantal wijzigingen doorvoeren omtrent de sluitingstijden in de horeca, onder andere tijdens carnaval. De Bossche horeca voelt zich hierdoor overvallen. De horecaondernemers, vertegenwoordigd door de KHN Den Bosch, geven aan dat hun ideeën helemaal verkeerd zijn geïnterpreteerd, meldt DTV Nieuws.

De KHN vraagt in een brief aan de raad om niet in te stemmen met het voorstel van het college. Zodoende werd donderdag besloten om het voorstel voor de nieuwe horecaverordening niet te behandelen in de commissievergadering.

In de stukken zou staan dat de KHN zelf met het idee is gekomen om tijdens carnaval de sluitingstijden aan te passen. De branchevereniging spreekt dit echter tegen en zegt dat er een informeel gesprek is geweest met de KHN over de beleving van de sluitingstijd in de horeca tijdens carnaval, maar dat daarin nooit de wens is uitgesproken dat zij eerder willen sluiten.

Daarom wil de KHN dat de sluitingstijd op 3.00 uur blijft staan en dat ondernemers zelf mogen bepalen of zij hun zaak eerder sluiten of doorgaan tot de maximaal toegestane sluitingstijd. In het voorstel was het andersom: daarin sluit de horeca om 2.00 tenzij die langer door willen gaan. Dit levert volgens de KHN ‘een hoop administratieve rompslomp’ op en zou ook niet helpen om de uitstroom van de nachthoreca te verbeteren.

Vergunning voor nachthoreca

Daarnaast maakt de KHN bezwaar over een voorstel om de vergunning voor nachthoreca van onbepaalde tijd naar een vergunning van vijf jaar terug te brengen. Dat kan een gevaar zijn voor het voortbestaan van zaken en moet volgens de KHN eerst onderzocht worden. Ook zijn horecaondernemers het niet eens met het idee dat alleen nachthoreca waar meer dan 200 mensen komen een ontheffing te geven. Volgens het college zorgt dit voor betere spreiding, maar de KHN spreekt dit tegen. “Ons voorstel is: loslaten van het minimaal toegestane aantal personen, ga als gemeente niet op de stoel van de ondernemer zitten”, aldus de brief van de KHN aan de gemeenteraad.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.