Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bossche horeca voelt zich overvallen door besluit college omtrent sluitingstijden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Bossche horeca voelt zich overvallen door besluit gemeente omtrent sluitingstijden
Het college van B&W in Den Bosch wil een aantal wijzigingen doorvoeren omtrent de sluitingstijden in de horeca, onder andere tijdens carnaval. De Bossche horeca voelt zich hierdoor overvallen. De horecaondernemers, vertegenwoordigd door de KHN Den Bosch, geven aan dat hun ideeën helemaal verkeerd zijn geïnterpreteerd, meldt DTV Nieuws.

De KHN vraagt in een brief aan de raad om niet in te stemmen met het voorstel van het college. Zodoende werd donderdag besloten om het voorstel voor de nieuwe horecaverordening niet te behandelen in de commissievergadering.

In de stukken zou staan dat de KHN zelf met het idee is gekomen om tijdens carnaval de sluitingstijden aan te passen. De branchevereniging spreekt dit echter tegen en zegt dat er een informeel gesprek is geweest met de KHN over de beleving van de sluitingstijd in de horeca tijdens carnaval, maar dat daarin nooit de wens is uitgesproken dat zij eerder willen sluiten.

Daarom wil de KHN dat de sluitingstijd op 3.00 uur blijft staan en dat ondernemers zelf mogen bepalen of zij hun zaak eerder sluiten of doorgaan tot de maximaal toegestane sluitingstijd. In het voorstel was het andersom: daarin sluit de horeca om 2.00 tenzij die langer door willen gaan. Dit levert volgens de KHN ‘een hoop administratieve rompslomp’ op en zou ook niet helpen om de uitstroom van de nachthoreca te verbeteren.

Vergunning voor nachthoreca

Daarnaast maakt de KHN bezwaar over een voorstel om de vergunning voor nachthoreca van onbepaalde tijd naar een vergunning van vijf jaar terug te brengen. Dat kan een gevaar zijn voor het voortbestaan van zaken en moet volgens de KHN eerst onderzocht worden. Ook zijn horecaondernemers het niet eens met het idee dat alleen nachthoreca waar meer dan 200 mensen komen een ontheffing te geven. Volgens het college zorgt dit voor betere spreiding, maar de KHN spreekt dit tegen. “Ons voorstel is: loslaten van het minimaal toegestane aantal personen, ga als gemeente niet op de stoel van de ondernemer zitten”, aldus de brief van de KHN aan de gemeenteraad.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.