Horeca Den Bosch gaat volgend jaar mogelijk eerder dicht met carnaval

Het college van B&W wil een aantal wijzigingen in de horecaverordening doorvoeren. Zo zou de horeca eerder sluiten tijdens carnaval, maar langer openblijven op 11-11 en is de nachtvergunning niet meer voor onbepaalde tijd. Dat meldt DTV Nieuws.

De afgelopen jaren hebben de horecazaken niet eens meer aangepaste openingstijden nodig: zij sloten steeds vaker de deuren van hun onderneming voor de officiële sluitingstijd. De oorzaak is de trend onder carnavalsbezoekers om het feestje meer naar overdag te verplaatsen. Uit gesprekken met de Bossche horeca bleek wel dat ondernemers de mogelijkheid willen om een melding te kunnen maken wanneer zij tot 3.00 uur open willen blijven.

Verschuivende tijden

Ook de 11-11 aan het begin van het carnavalsseizoen begint steeds vroeger. De nachthoreca wil net zoals de reguliere horeca om 7.00 de deuren opendoen. Voorheen mochten zij dit pas om 15.00 uur doen. Er komt ook een wijziging voor in de vergunningverlening. Momenteel krijgen horecaondernemers deze vergunning voor onbepaalde tijd, als de plannen van het college doorgaan geldt die straks voor vijf jaar.

Een andere regel die het college in Den Bosch wil wijzigen is het uiterste tijdstip dat bezoekers de horeca nog binnen mogen in de weekenddagen. Nu kunnen gasten nog tot 3.30 uur naar binnen bij de nachthoreca. Als het aan het college ligt wordt het vertrek van de bezoekers meer gespreid en moeten de deuren om 2.00 uur sluiten. De laatste kroegen zullen wel hun deuren om 5.00 uur sluiten.

Aankomende donderdag vergadert de commissie Bestuur hierover. Op 28 maart maakt de gemeenteraad een definitief besluit.

Door: Nationale Horecagids