Met Bar Bea wil Patrick van Aller de bruine cafés weer op de kaart zetten

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Den Haag heeft er een gloednieuw café bij: Bar Bea aan de Veenkade. Voorheen zat hier Café De Bieb. Het café wordt gerund door eigenaren Patrick van Aller en Bas Kokshoorn. Het café is een ode aan prinses Beatrix en moet ‘het moderne bruin café nieuw leven inblazen’. Dat meldt Entree Magazine.

Bar Bea is een modern bruin café en een ‘lofzang aan de roemruchtige cafés ten tijde van ‘Queen B’, uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was’. Dat zegt Van Aller over het café aan de Veenkade. Hij en zijn compagnon gaan in het café inzetten op laagdrempeligheid. Daar kunnen bezoekers langskomen voor lunch, borrel of diner, genieten van gastvrijheid en een fijne dynamiek. Daarbij mikken zij op meerdere bezoeken van gasten per week.

Van Aller stelt dat de laagdrempeligheid ook de succesfactor is van het café. Ze concurreren naar eigen zeggen met de supermarkt wanneer de ijskast leeg is. Ook willen de café-eigenaren inzetten op frequente bezoeken van hun gasten. De ondernemers gaan tafels openlaten, zodat binnenloop ook mogelijk is. Patrick stelt tevens dat ‘er altijd plek is als je even geduld hebt’.

Winstdeling met medewerkers

Het café volgt ook een trend in de horecasector. De bedrijfsleider, Floris Heimgartner, is mede-eigenaar van Bar Bea. Van Aller geeft aan dat hij de eerste mede-eigenaar is in een reeks van zaken die gaat openen. Op deze manier kunnen loyale en belangrijke medewerkers meegenomen worden in de winstdeling en zij tevens eigenaar zijn van het geheel.

Door: Nationale Horecagids