Café Men at Work in Almere is volgens burgemeester gevaar voor volksgezondheid

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Vorige week heeft de waarnemend burgemeester van Almere, Ank Bijleveld, café Men at Work gesloten. De veiligheid van de bezoekers is volgens haar in het geding. Daarnaast zou er een gevaar voor de volksgezondheid zijn in het café aan de Grote Markt. Zodoende heeft waarnemend burgemeester Bijleveld besloten om de zaak voor vier weken te sluiten. Dat meldt Omroep Flevoland.

Bij het café hebben meerdere incidenten plaatsgevonden, zo constateerde de politie en Stadstoezicht Almere. Daarom vindt Bijleveld ‘het aannemelijk dat het openhouden van het café een gevaar vormt voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid’. Tevergeefs probeerde zij in gesprek te gaan met de ondernemers van het pand. Die gesprekken hebben nergens toe geleid.

In het kader van privacy kan er niets gezegd worden over de vorm van de incidenten en hoe de volksgezondheid in gevaar komt in het café.

Het café sloot de deuren op 24 februari. Met het sluiten van Men at Work wil de gemeente bijdragen aan behoud en versterking van een veilig uitgaansklimaat. De eigenaren wordt de mogelijkheid geboden de zaken op orde te stellen binnen deze vier weken.

Door: Nationale Horecagids