News Café in Groningen heeft nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het café aan het Waagplein is een begrip geworden in de binnenstad van Groningen. Al meer dan 25 jaar kunnen gasten bij het News Café van Marcel Schlaman terecht voor een kopje koffie met iets lekkers. Nu gaat de ondernemer het stokje overdragen. Jochem van der Schoot uit Leeuwarden baat per 1 maart het café uit. Dat meldt Entree Magazine.

Het News Café dient niet alleen als café. In het pand kunnen gasten vergaderen, eten of aanschuiven op het terras. De huidige ondernemer geeft aan dat hij blij is dat Van der Schoot het café gaat overnemen. Zij kenden elkaar al van onder andere Sophias en het Eurohotel in Leeuwarden. De oud-uitbater zegt dat hij een op zoek was naar iemand waarbij hij een ‘goed gevoel’ heeft. Hij denkt dat Van der Schoot die persoon is.

Centrale ligging

Het café staat midden in het centrum van Groningen en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld op de Grote Markt en het Waagplein. In het gebouw kunnen driehonderd gasten zitten en in de club is nog eens plaats voor driehonderd mensen. Als dit niet genoeg is zijn er meerdere verdiepingen in het pand waar gasten terecht kunnen. Mede door een recente herinrichting van het plein is Schlaman ervan overtuigd dat het News Café een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

Van der Schoot zegt dat hij het café een ontzettend mooi bedrijf vindt en dat hij weinig aan het huidige concept gaat veranderen. Daarbij zegt de nieuwe uitbater dat hij vertrouwen heeft in het huidige team en dat hij hoopt een mooie ervaring toe te kunnen voegen.

Hotel- en resortsector

Terwijl Van der Schoot zijn ogen meer gaat richten op horeca in Groningen, gaan de ogen van Schlaman een andere kant op. Hij wil zich meer gaan focussen op de hotel- en resortsector. Daar wil hij zich de komende jaren gaan storten op het ‘zo duurzaam mogelijk opzetten en exploiteren van accommodaties in het premium segment.’ Hij geeft aan dat er een uitbreiding van een resort in Thailand op de planning staat. Daarnaast blijft hij op de achtergrond actief bij het Groningse restaurant Cho Fah.

Door: Nationale Horecagids