Verdachte toetakeling vrouwelijke uitsmijter nachtclub in Hengelo is beroepsmilitair

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Na een aanvaring met een uitsmijter van een nachtclub heeft de politie een 27-jarige man aangehouden. Die blijkt beroepsmilitair te zijn. De man wordt ervan verdacht in de binnenstad van Hengelo een vrouwelijke uitsmijter te hebben mishandeld. Bronnen stellen dat de ruzie is vastgelegd op bewakingscamera’s. De vrouw is flink toegetakeld en heeft ernstig letsel opgelopen. Dat meld RTV Oost.

Het incident speelde zich af aan het einde van een uitgaansavond. De nachtclub was op dat moment als één van de weinige horecagelegenheden nog open op dat moment.

Wangedrag

Op een gegeven moment werd een bezoeker de club uitgezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Nadat de bezoeker naar buiten was geëscorteerd, wilde hij iemand aanvallen. De vrouwelijk portier van 22 jaar kwam hiertussen en sprak de man aan op zijn gedrag. Die was hier duidelijk niet van gediend en ging vervolgens de uitsmijter te lijf. Zij kreeg een aantal flinke klappen en hield daar letsel aan haar schouder aan over.

Niet alleen de uitsmijter werd te pakken genomen door de man. Een vriend van hem, die mee was op stap, probeerde hem in bedwang te houden. Dat lukte niet en de 27-jarige man werkte ook hem op hardhandige wijze tegen de grond.

Beroepsmilitair

De andere portiers schoten direct te hulp en konden de uitsmijter bevrijden uit de handen van de man. Die werd vervolgens overmeesterd en overgedragen aan de politie. Het incident speelde zich enige tijd geleden af, maar er is verder geen media-aandacht aan besteed. Nu blijkt dat de verdacht een beroepsmilitair is. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van justitie.

Bewakingscamera’s

De vechtpartij is opgenomen door bewakingscamera’s, zo stellen bronnen. De politie zou beschikken over deze beelden.

Ondertussen is het politieonderzoek afgerond en het dossier is onderweg naar het Openbaar Ministerie. De OvJ moet nu beslissen over de strafvervolging. Daaruit moet ook blijken of de verdacht terechtstaat voor de militaire politierechter of zich voor de militaire kamer moet verantwoorden.

Door: Nationale Horecagids