Horeca-avontuur broers Chiel en Bram eindigt in nachtmerrie: café sluit na half jaar

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Afgelopen september openden de broers Chiel en Bram Clemens hun eigen café Sport- en Eetcafé Samen in Gilze. Daarmee werd een droom van de twee werkelijkheid. Deze was echter voor korte duur. Na een half jaar actief te zijn geweest sluiten zij de deuren van Samen. De reden was de financiële situatie. Die is volgens de twee niet meer houdbaar, zo meldt het Brabants Dagblad.

De beslissing was moeilijk om te maken, maar het gevoel van opluchting overheerst bij Chiel en Bram Clemens. Die hebben hun zaak tijdens de coronatijd geopend. Dit was voorheen een á-la-carte restaurant. Die moesten zij voor anderhalf jaar sluiten door corona. Daarna kwam de energiecrisis. Het werd financieel onhoudbaar volgens Chiel.

Niet alleen de crisissen maar ook onduidelijk beleid speelde een rol volgens de broers. Zo was er vaak onduidelijkheid, zoals over de openingstijden met carnaval. Zij geven aan dat zij die duidelijkheid daarvoor te laat kregen, waardoor zij de deuren van het café dicht hielden. Daarentegen zegt het ondernemers duo ook dat zij waarschijnlijk toch de deuren sloten, zelfs als zij tijdens carnaval wel open gingen. “Dan had het misschien wat langer geduurd.”

Van restaurant tot sportcafé

Na de verbouwing van hun onderneming heropende het voormalige restaurant opnieuw als een sportcafé, waar mensen konden zitten om te kijken naar, verbazingwekkend, sport, zoals de formule 1 en voetbal, maar ook darten. Gasten konden er wat eten en drinken en was voor de ondernemers de perfecte combinatie.

Omdat Gilze geen sportcafé meer had na de sluiting van The Banner, kwamen de broers op het idee om zelf één te openen. Nu moeten de sportliefhebbers weer buiten het dorp een café opzoeken. Chiel en Bram kregen daarom ook veel berichten die hun medeleven toonden aan de ondernemers. De broers geven aan dat zij in de nabije toekomst niet weer de horeca in zullen stappen.

Door: Nationale Horecagids