Na sluiting Sky56 gaat chef-kok Sibrecht naar nieuwe wijnbar in Elst

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De zaak in Arnhem heeft haar deuren voor vijf maanden open gehad, maar moest noodgedwongen sluiten. Er was te weinig klandizie. Daarom moest de chef-kok Sibrecht Benning op zoek gaan naar een nieuwe baan. zij gaat aan de slag bij een nieuwe wijnbar in Elst. Deze gaat openen op 15 maart, zo meldt het AD.

Na nog geen zes maanden in de keuken te hebben gestaan, moest Benning op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft zij gevonden bij wijnbar Bridot in Elst. Nog geen dag nadat bekend was dat zij iets nieuws zocht, kreeg ze een bericht van sommelier Bob Jurrens dat er een vacature openstond in de wijnbar. Daar krijgt ze ‘alle vrijheid’ van eigenaar Erik Taks, die naast de wijnbar ook een wijnwinkel gaat openen.

Vermeldingen in restaurantgidsen

Benning maakte eerder naam met haar eigen zaak De Sjalot in Nijmegen. Later heeft zij als chef-kok gewerkt bij Document 12 in Wijchen. Daar kreeg zij snel een vermelding in zowel de Gault&Millau-gids als de Michelin Gids.

Afgelopen zomer vertrok zij naar Arnhem. Daar kon ze aan de slag gaan in het splinternieuwe Sky56, het exclusieve zusje van restaurant Sky aan de Rijnkade. Daar mikt ze samen met de eigenaar Roland Barendrecht op het hogere segment. Bij Bridot gaat ze naar alle waarschijnlijkheid geen Ster ontvangen, maar ze geeft wel aan dat ze 'bites op niveau' voor bij de borrel gaat maken. Zi gaat ze bijvoorbeeld hapjes maken met producten die zij samen ontwikkeld met de biologische slager. "Ik krijg bij Bridot alle vrijheid", vertelt ze.

Te weinig klanten

De eigenaar van Sky56 zegt dat zij enorm veel hebben geïnvesteerd in de zaak: de inrichting, keuken, gerechten en marketing kostte veel geld. Ze begonnen bij de start als een vegan restaurant, later werd het flexetarisch en uitendelijk ook met vlees en vis. “Maar er kwamen te weinig gasten. We hebben er alles aan gedaan, maar het kwam gewoon niet van de grond.”

Daarom is de zaak nu gesloten. De ruimte wordt nog wel gebruikt voor workshops en besloten feestjes, maar open gaan zij niet meer. Restaurant Sky, dat ook van Barendrecht is, blijft wel open.

Door: Nationale Horecagids