Dit café in Tilburg heeft maar liefst veertig eigenaren

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Aan het begin van het nieuwe jaar kon Tilburg zichzelf een café rijker noemen. Café de Snor opende haar deuren aan Korte Heuvel, de populairste uitgaansstraat van de stad. De zaak is verbouwd en opende op 14 januari voor het eerst. Ondanks dat het een ‘normaal’ café aan de voorkant is, ziet de achterkant er anders uit dan normaal. De reden: het café heeft in totaal veertig eigenaren. Dit meldt Tilburg.com.

Al in 2017 ontstond het idee onder een aantal bevriende ondernemers om samen een café op touw te zetten. Op dat moment konden de vrienden geen geschikte locatie vinden en bleef het plan op de achtergrond liggen. Tot Bar Leonardo te koop kwam te staan. Ondernemer Jaap van Ham, die tevens meerdere zaken in de stad bezit, hoorde van de verkoop. Toen begon het idee onder de ondernemers weer te leven. “Toen ging het allemaal heel snel”, vertelt Van Ham. “We hebben 40 ondernemers gevonden die bereid waren om te investeren in de zaak.” Hij zegt dat alles goed geregeld is aan de achterkant. “Aan de voorkant wordt het lang leve de lol.”

Feestcafé de Snor

Van Ham verwacht dat het café mensen gaat trekken. De Snor is een plek worden waar mensen hun vrijdagmiddag-, zaterdagmiddag- én zondagmiddagborrel houden. De uitbater zegt dat ze het café in de avonden omtoveren tot een feestcafé. Hij geeft aan dat zij een rookmachine hebben en dat er een stroboscoop in de zaak hangt. Zo wordt het een ‘staptent voor de eind twintiger en dertigplussers’.

De kroeg is een plek waar je aan het eind van de middag met vrienden een borrel kan drinken en in de avonden uit je dak kan gaan. Er worden dj’s geregeld die gaan spelen, zodat mensen direct weten wat de sfeer van het café is.

‘De Snorren’

Voor ondernemer Jaap is het openen van de zaak niet ongewoon meer aangezien hij al meerdere zaken heeft in de stad. Voor veel andere ondernemers, die Jaap ‘de Snorren’ noemt, is het wel de eerste eigen onderneming. Van Wal spreekt van ’39 dromen die in vervulling komen’. Hij zegt dat zij vaak grappen over het hebben van een eigen kroeg. Dat is nu werkelijkheid.

Door: Nationale Horecagids