Bij dit nieuwe restaurant in Almelo serveren gevangenen en kwetsbare mensen het eten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Heins Haven. Een plek waar je kan komen voor lekkere broodjes, een kopje koffie en kan genieten van de groene omgeving. Het nieuwe rustpunt en leerplek vestigt zich op de ideale plek. Het restaurant is gelegen aan de Drienemansweg, vlakbij De Karelskamp. De opening staat gepland voor half mei. Dit meldt Tubantia. 

Op het bedrijventerrein aan de Van Rechteren Limpurgsingel was behoefte aan een ‘broodjesvoorziening’. De penitentiaire inrichting De Karelskamp speelt daarop in. Het idee om er een leer-werkplek van te maken ontstond zo. Straks kunnen hongerige werknemers genieten van een sandwich, terwijl het tegelijkertijd dient als een voorziening voor gedetineerden en kwetsbare mensen om werkervaring op te doen in de horecasector.

Actie in de tent

Het lijkt alsof er niet veel gebeurt, maar dat is niet het geval. Veel in het pand is hernieuwd. De muren, bedrading en het riool zijn op de schop genomen. Daarnaast komt er een vetafscheider en de eerste verdieping krijgt een moderne keuken. Ze staan te popelen om open te gaan. Dat duurt nog ongeveer drie maanden. Dan moet ook het terras klaar zijn. Veel partijen sluiten zich aan bij het project. Allen zijn ze enthousiast over de plannen, inclusief de gemeente.

Door: Nationale Horecagids