Gemeente Amsterdam gaat regels horeca aanscherpen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Er is teveel massatoerisme in Amsterdam. Volgens de gemeente zorgt dit voor veel overlast op straat. Daarom kondigt de gemeente een aanscherping van de regels aan voor onder andere de openingstijden van de horeca. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Vanaf half mei gaan een aantal nieuwe regels in. De gemeente Amsterdam merkt dat er overlast is bij de bewoners van de oude binnenstad. Die overlast wordt voornamelijk ’s nachts veroorzaakt. Daarom introduceert de gemeente een nieuwe maatregel voor de horeca.

Uur eerder dicht

In een aantal steden wordt op dit moment een proef gedraaid met verruimde openingstijden. Zo is de sluitingstijd voor de horeca in Oirschot verruimd van 2.00 uur naar 3.00 uur en is dit al een permanent ingevoerde regel in Rotterdam. Daar gaat de gemeente Amsterdam zich niet achter scharen.

Een van de maatregelen waar al eerder over is besloten, is om horecazaken op vrijdag en zaterdag om 2.00 uur hun deuren te laten sluiten. Op dit moment is dat 3.00 uur of 4.00 uur.

Daarnaast worden er na 1.00 uur geen nieuwe gasten meer toegelaten in de nachthoreca. Dat is om de drukte beter te spreiden. Een andere maatregel waar de gemeente naar kijkt is het eerder sluiten van terrassen in de zomermaanden. Die moeten dan om 1.00 uur sluiten in plaats van 2.00 uur, zoals nu het geval is.

Meer weten

Wilt u graag meer weten over de nieuwe maatregelen, of inspreken? Dat kunt u doen via www.amsterdam.nl/aanpakbinnenstad.

Door: Nationale Horecagids