Gasten betalen extra voor beste zitplekken bij rooftopbar Blou in Arnhem

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is niet ongebruikelijk om extra te betalen voor extra diensten. In een vliegtuig of trein kan je voor een first class seat kiezen, tegen een meerprijs. Zou dat ook werken voor de beste zitplekken in een horecaonderneming? De eigenaar van Blou Rooftopbar, Wouter Dekker, vindt dit een logische zet. Daarom rekent hij een toeslag bij gasten die de beste tafels willen hebben in zijn bar. Dit meldt Entree Magazine.

De rooftopbar is gevestigd in het hotel Haarhuis, op de vijfde etage. Momenteel is het de enige rooftopbar van de stad. Na een aantal aanpassingen in de bar, die normaal gesproken een aantal maanden per jaar open is, kan deze nu bijna het hele jaar door zijn deuren geopend houden.

15 euro toeslag

De rooftopbar is verdeeld in twee decks: een lower en een upper deck. Aangezien het upper deck de meeste populaire plek is om te zitten, wordt voor gasten een toeslag van 15 euro gerekend. Dekker voegt daaraan toe dat deze gasten wel een glas cava krijgen. De gasten betalen deze toeslag voor de exclusiviteit en natuurlijk het uitzicht vanaf het upper deck. Daarnaast dekt het ook een deel van de personeelskosten. “Op de 18 verdieping werken is gewoon lastiger dan op de begane grond. Dat brengt kosten met zich mee.”

Gasten die een plek in het upper deck reserveren betalen de toeslag vooraf en reserveren voor een tijdslot. Op die manier weet Dekker dat het altijd vol zit. Daarnaast zijn gasten volgens Dekker al gewend aan het reserveren van een plek, vanwege de coronamaatregelen. “Ze lopen niet zomaar naar binnen”, zegt Dekker tegen Entree. “Doordat ze sneller reserveren, gaan ze daar ook makkelijk mee om en komen ze vaak niet opdagen.” Daarom besloot Dekker om er een aanbetaling van te maken. Dan hebben zij de zekerheid dat de rooftopbar vol zit. Dit reserveringssysteem geldt alleen voor het upper deck.

Door: Nationale Horecagids