Hertog Jan boekte in 2022 hoogste omzet van alle alcoholhoudende dranken

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
Vorig jaar heeft biermerk Hertog Jan de hoogste omzet geboekt in 2022 in vergelijking met andere alcoholhoudende dranken. Ze versloegen Heineken met een omzet van 309 miljoen euro, tegenover 297 miljoen euro omzet van Heineken. Grolsch en Amstel staan op de derde en vierde plek in de ranglijst van NielsenIQ top 25. Dit meldt Out of Home Shops. 

Met 77 miljoen euro omzet staat Bacardi op nummer vijf. De eerste vier plekken gaan allemaal naar biermerken. In totaal staan er zeven gedistilleerde merken in de top 25. Eén van de twee wijnmerken die het beste scoorde eindigde op de negende plek. Het is duidelijk dat de biermerken domineren in de lijst, met 16 van de 25 plekken. Van die 16 zijn er vijf speciaalbieren die niet gelieerd zijn aan pils. De hoogste van de speciaalbieren is het Belgische Leffe. Die hebben met een jaaromzet van 52 miljoen euro de zevende plek bemachtigd.

In totaal zetten de 25 bedrijven een omzet neer van 1,55 miljard euro. Dat is een halve procentpunt daling ten opzichte van 2021.

Door: Nationale Horecagids