Drie ton schuld en corona doen eetcafé De Buurman in Hengelo de strop om de hals

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het kortgeding stond voor maandag op de rol: de verhuurder Grolsch eiste een betaling van de huurachterstand van ruim 80.000 euro voor het pand van restaurant De Dragonder. De rechtszaak gaat echter niet meer door. Het restaurant en eetcafé is onder de druk van de schulden en corona bezweken en is failliet. Dit meldt Tubantia.

Het eetcafé en restaurant hadden twee verschillende namen maar vielen onder hetzelfde bedrijf. Sinds 2004 vind je eetcafé De Buurman en restaurant De Dragonder aan de Beursstraat in Hengelo. Het eetcafé De Buurman is de bekendste van de twee. Hier werd de coronacrisis ook gevoeld. Dankzij de steun van de overheid heeft het restaurant het tijdens corona nog twee jaar vol kunnen houden.

Totale schuld van 290.000 euro

Het café was niet in staat om zijn schuld af te betalen. De belastingschuld en achterstallige huur zijn opgelopen tot een bedrag van 290.000 euro, zo stelt curator Gerrit Beekman. Daarnaast zijn er enkele toeleveranciers die ook geld tegoed hebben van de eigenaresse. Naast de openstaande bedragen moest ook een nieuw energiecontract worden afgesloten, voor een flinke hogere prijs dan de oude.

Naast de oplopende schulden geeft de eigenaresse van het café en restaurant aan dat de omzet na corona niet meer op niveau is gekomen. Zij geeft aan dat ze ongeveer op 50 tot 60 procent van het oude niveau zit. Dat is niet genoeg om alle kosten te kunnen dekken, stelt Beekman.

Door: Nationale Horecagids