Na een boete van 100.00 euro sluit horecazaak in Deventer zijn deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Dorst! op de Brink, een populaire horecazaak voor jongeren in Deventer sluit de deuren. Na een conflict met de gemeente Deventer over geluidsoverlast heeft eigenaar Ayhan Sahin dit besluit genomen. De boete is inmiddels opgelopen tot een ton, meldt de Stentor.

De onderneming op de Brink in Deventer gaat per direct sluiten. Sahin heeft meerdere zaken aan het horecaplein, het pand wordt al decennia gebruikt voor horecazaken. De geluidskwestie speelt ook al langer, maar de lockdowns zorgden voor stilte. Sinds Dorst! weer open is, geeft de gemeente en Omgevingsdienst IJsselland aan dat de situatie niet in orde is.

22.500 euro boete

De gemeente waarschuwde de horecazaak en heeft in de zomer een boete dwangsom van 22.500 euro opgelegd. Dit is een vooruitzicht op een boete wanneer dezelfde overtreding wordt gemaakt. Sindsdien zijn meerdere overschrijdingen geconstateerd. Dit betekent dat er voor vier overtredingen een rekening ligt voor Sahin, wat neerkomt op een bedrag van 90.000 euro. Dit moet op korte termijn worden betaald aan de gemeente.

Getroffen maatregelen

Volgens Sahin heeft hij sinds het openen van Dorst! meerdere maatregelen getroffen om geluidsoverlast te minimaliseren. Ter onderbouwing stuurt hij een brief uit 2017 waarin staat dat gemeente zijn maatregelen goedkeurde. Daarnaast is een geluidsbegrenzer geplaatst.

Jan Maarten Schuurman, woordvoerder van de gemeente Deventer zegt dat in 2017 mogelijk de juiste maatregelen zijn getroffen. “Maar feit is dat al langere tijd overschrijdingen van de geluidsnormen worden vastgesteld door de Omgevingsdienst”.

Als Dorst! vaker geluidsoverlast veroorzaakt, kan de gemeente verdere maatregelen nemen.

Door: Nationale Horecagids