Aantal horeca-gerelateerde incidenten in Katwijk verviervoudigd

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In het centrum van Katwijk zijn de horeca-gerelateerde incidenten dit jaar verviervoudigd in vergelijking met afgelopen jaar. 41 incidenten zijn geregistreerd in 2022, tegenover 10 in 2021. Dat zei de politiechef Peter Koot vorige week tegen de gemeenteraad. Dit meldt Alles Over Katwijk. 

De politie geeft aan dat er geen duidelijke oorzaken zijn voor de toename van incidenten. De horeca was tijdens de coronapandemie wel voornamelijk dicht, waardoor er minder activiteit was. Aan de andere kant was, door personeelstekort, de politie minder zichtbaar.

Daar komt bij de dat politieteams van Katwijk en Noordwijk gefuseerd zijn. Dit corps heeft drie uitgaansgebieden in hun werkgebied. “Door de samenvoeging hebben we te maken met een ingewikkelder gebied. Maar ook de capaciteit is een stuk minder dan we eigenlijk moeten hebben”, aldus Koot.

Horecaconvenant gedateerd

Wat de politiechef ook opviel is dat het horecaconvenant toe is aan vernieuwing. Het is al erg oud en toe aan actualisatie. In het convenant staan rechten en plichten voor de horecaondernemers. De horeca mag langer openblijven, maar moet er dan ook voor zorgen dat de gasten gedoseerd naar huis gaan. Zo moet worden voorkomen dat er opeens allemaal jongeren tegelijkertijd op straat staan in het midden van de nacht”.

Niet iedere horecaeigenaar leeft dit convenant na. De politiechef zegt dat er één horecaondernemer niet meedoet aan het convenant. “Om 2:00 uur gaan daar de deuren open. Iedereen gaat naar buiten en zo staan er een paar honderd mensen op straat”. Koot zegt dat hij de overlast groter ziet worden.

Door: Nationale Horecagids