Horecaondernemer Ramez Ramzy (29) voegt Amsterdamse Skylounge toe aan portfolio

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De horecaondernemer Ramez Ramzy heeft de skylounge boven het Ruby Emma Hotel overgenomen. De toevoeging van deze lounge betekent het 25 horecabedrijf voor de jonge ondernemer. Ramzy heeft naast horeca nog meer dromen; hij wil in de skylounge een podcast- en tv-studio realiseren. Dit meldt de Ondernemer. 

Minder massatoerisme en meer kwalitatieve bezoekers. Dat is het doel waar Ramzy aan wil bijdragen met de overname van de skylounge. De gemeente Amsterdam wil met zijn beleid een hernieuwd imago aan de stad geven. Daar hoort bij dat er meer hoogwaardige bezoekers moeten worden getrokken naar Amsterdam.

Skylounge omgedoopt tot Ventuno

Met de overname van de skylounge heeft het ook een andere naam gekregen: Ventuno. Volgens Ramzy betekent de opname van Ventuno in zijn portfolio een nieuw tijdperk voor de Ramzy Group: “Ventuno is de nieuwe naam voor de hoogste skylounge van Amsterdam. Op de 22 verdieping bouwen wij ook de hoogste tv- en podcaststudio van heel Nederland. Vanuit hier willen wij onze nieuwe visie op de stad gaan communiceren. Wij willen het voortouw nemen in de ontwikkeling van de branche en de stad. Dat gaan we samen met onze partners, de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen doen”, vertelt Ramzy aan de Ondernemer.

Van snackbar naar skylounge

Het succes van Ramzy begon dertig jaar geleden bij een doodgewone Nederlandse snackbar vlakbij het Rembrandtplein. Ramzy senior begon met het exploiteren van deze zaak. Door slim ondernemen heeft Ramzy Group flink kunnen uitbreiden en is momenteel een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca- en hospitalybrance.

Door: Nationale Horecagids