Jongen (17) steekt prullenbak in brand in Tilburgs cafétoilet

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een jongen van 17 uit het Brabanste Goirle een prullenbak in brand gestoken in een café in Tilburg. Hij stak de prullenbak in het toilet aan met een aansteker. De jongen is aangehouden door de politie. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

De nacht van de zeventienjarige jongen uit Goirle is op een vervelende manier afgesloten. De jongen zou een prullenbak in een Tilburgs café in brand gestoken hebben. Rond 3:00 uur kreeg de politie een melding nadat de medewerkers van een café de jongen betrapten via camerabeelden. Niet lang daarna is de jongen aangehouden door de politie. Door de brandstichting is schade ontstaan in het toilet, zegt een politiewoordvoerder. De prullenbak is gesmolten en ook is er schade aan delen van de toiletruimte.

Domme daad

De politie noemt de actie van de jongen een ‘hele domme daad’. De gevolgen van de brand hadden veel groter kunnen zijn voor de horecazaak als de brand niet was ontdekt. Op Twitter schrijft het korps van Tilburg dat ‘je toch niet aan de gevolgen moet denken als niemand het had gezien’.