Taakstraffen voor 'kopschoppers' tijdens corona-protestdag horeca in Zwolle

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De politierechter heeft vrijdag drie mannen veroordeeld tot werkstraffen voor het aanvallen van twee jongens tijdens de protestdag van de horeca op 15 januari van dit jaar. Het drietal uit Dedemsvaart was die dag in Zwolle om een dagje te drinken. Dat kon alleen in Zwolle en een aantal andere steden in het land, omdat de horeca eigenlijk gesloten was door corona. Horeca in verschillende steden in het landen protesteerden hiertegen door een dag lang open te gaan. Dit meldt De Stentor. 

Een van de jongens was een McDonald’s-Reclamebord aan het kapotmaken, waar hij een opmerking op kreeg van een andere jongen. Dee verdacht vond die opmerking intimiderend en agressief en zette vervolgens met twee vrienden de aanval de in. Een van de twee slachtoffers kreeg flinke trappen tegen zijn hoofd. Volgens diverse getuigen deed de jongen die tegen het reclamebord tekeerging dat. Beide slachtoffers raakten behoorlijk gewond en eisen nu een schadevergoeding. De drie jongens uit Dedemsvaart weigeren die te betalen.

Werkstraf

Omdat niet te bewijzen valt wie de kopschoppers was, krijgt het drietal een taakstraf: 240 uur voor de vermeende kopschopper en 180 uur voor de andere twee. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky