Ruimere regels voor horeca in Tilburg tijdens WK voetbal

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De gemeente Tilburg wil horecaondernemers tijdens het WK voetbal in november en december de mogelijkheid bieden om bezoekers op het terras de wedstrijden van het Nederlands elftal te laten kijken. Daarom zijn de regels aangepast. Dit meldt de gemeente Tilburg.

De aangepaste regels gelden alleen tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. De regels zijn dus niet van toepassing bij wedstrijden van andere landen. Het Nederlands elftal speelt maximaal 7 wedstrijden. Deze regels gelden vanaf 1 uur voor aanvang van de wedstrijd tot 1 uur na het laatste fluitsignaal.

Aangepaste regels

Voor het plaatsen van een (tijdelijke) overkapping tegen het horecapand is tijdens het WK geen vergunning nodig, zolang deze overkappingen geen obstakel vormen voor de hulpdiensten en voor voetgangers. Gevelbars zijn toegestaan voor consumptie ter plaatse. Er moet op het terras uit plastic bekers worden geschonken, of (nog liever) een duurzaam alternatief voor glas. Verder zijn er begrenzingen aan de grootte van het scherm en het volume van het geluid.  

Door: Nationale Horecagids