Gemeente Overbetuwe stelt geld beschikbaar voor horeca voor investeringen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De gemeente Overbetuwe gaat horeca en sportverenigingen subsidiëren voor de aanschaf van duurzame terraskussens. Deze kussens worden verwarmd en zouden flink wat energie besparen ten opzichte van heaters. Dit meldt Omroep Gelderland.

Dat komt doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht bij de terraskussens. Dit is wel het geval bij bijvoorbeeld heaters die op dit moment vaak door horecaondernemingen worden gebruikt voor het verwarmen van de gasten op het terras. Daarnaast geven de kussens alleen warmte af op het moment dat er iemand op zit.

Stimulans

Met de subsidie wil de gemeente ondernemers en verenigingen stimuleren om een duurzame investering te maken. In onderlinge gesprekken met horecaondernemers werd aangegeven dat de branche hier zeker op zit te wachten. Wat echter het probleem is, is dat er in veel gevallen het geld ontbreekt om zo’n investering te maken. Vooral nu na de coronacrisis.

Geldbedrag beschikbaar gesteld

In totaal wordt er door de gemeente 15.000 euro beschikbaar gesteld. Er is maximaal 1.250 euro per aanvraag beschikbaar voor de horecaondernemers en verenigingen. De aanvragen kunnen gedaan worden tot 1 juli 2023. Binnen vier weken na de aanvraag heeft de gemeente een besluit genomen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer