Iconisch café Rooie Nelis overgenomen maar naam mag niet blijven

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het iconische café Rooie Nelis in Amsterdam is overgenomen. Voormalig eigenaren Zwarte Gerrit en Blonde Sien hebben eventuele overnamekandidaten verboden de naam Rooie Nelis te gebruiken en daarom moet er dus een andere naam voor het café komen. Dit meldt het Parool. 

Toen Zwarte Gerrit in 2019 overleed ging het café al dicht. Niet lang geleden kwam ook zijn vrouw Blonde Sien te overlijden. Vastgoedontwikkelaar Damvest kocht het café en de drie panden ernaast en verkocht deze door aan eveneens een vastgoedontwikkelaar: Jorgen Bakker. Hij is inmiddels de zoektocht naar een nieuwe exploitant van het café gestart.

Respect voor de geschiedenis

Als het aan de SP ligt blijft de naam Rooie Nelis behouden, maar omdat dat niet van de familie mag, gebeurt dat niet. “We hebben er maanden over onderhandeld, want ik wilde per se wel de naam Rooie Nelis. We wilden het café het liefst zoveel mogelijk in stand houden, met respect voor de geschiedenis”, zegt de ontwikkelaar. Nu is het plan om in ieder geval op een gevelsteen te plaatsen dat het iconische café hier ooit gevestigd was. Rooie Nelis staat in de Lonely Planet en is dus een trekpleister. De originele bar blijft wel, maar de rest dat van waarde is er door de familie uitgehaald.

Door: Nationale Horecagids / Johanen Levinsky