Denk je eraan om de administratie uit te besteden? Let dan op deze dingen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Voor veel ondernemers is het doen van de administratie het minst leuke onderdeel van het ondernemerschap, daarom besteden velen deze klus uit. Maar waar moet je als ondernemer op letten als je een administratiekantoor of accountant uitkiest? Dit meldt Misset Horeca.

Niet iedere partij neemt alle diensten voor je uit handen. Zo helpen sommige kantoren alleen bij jouw btw-aangifte, terwijl anderen ook jouw volledige debiteurenbeheer en salarisadministratie overnemen. Het is dus belangrijk om als ondernemer bewust te zijn van de diensten die een partij aanbiedt en om stil te staan bij de eisen die jij hebt.

Specialisatie

Ook in de horecabranche is de keuze reuze wat betreft het aantal accountants en administratiekantoren waar je terecht kunt. Sommige bedrijven specialiseren zich in de horecasector, omdat het immers niet te vergelijken is met andere sectoren. Met name op het gebied van de administratie en financiƫn niet. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een accountant die specialistische kennis heeft van de branche.

Verantwoordelijkheid

Ook als je als ondernemer jouw administratie uitbesteedt, blijf je verantwoordelijk. Daarom is het belangrijk dat je er grip op houdt. Zorg daarom dat het wekelijks wordt bijgewerkt en dat je geen achterstanden oploopt. Om de brutowinstmarge te weten van de week ervoor, is het van belang dat de omzetten en alle inkopen bekend zijn.

Sommige administratiekantoren en accountants geven je met behulp van een app 24/7 inzicht. Op die manier is het ook mogelijk om jouw personeelskosten en overige bedrijfskosten te monitoren. Als ondernemer kun je dan sneller ingrijpen als de kosten te hoog worden of als de omzet achterblijft met de prognoses.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer