Coffeeshop in Haarlem overvallen, verdachte is er vandoor gegaan met buit

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Haarlem is maandagavond een coffeeshop overvallen. Het gaat om een zaak aan de Rijksstraatweg. De overvaller is er met een buit vandoor gegaan. Getuigen worden nog gezocht. Dit meldt de politie.

Rond middernacht liep de dader de zaak binnen. Hij ging rechtstreeks naar de toonbank en bedreigde daar een medewerker met een steekwapen. De overvaller eiste geld en ging er later met de buit vandoor. Het slachtoffer heeft Slachtofferhulp gekregen.

Onderzoek naar overval 

Hoewel de politie uitgebreid de omgeving heeft doorzocht, is er geen verdachte aangehouden. De districtsrecherche Kennemerland heeft de zaak opgepakt en zet het onderzoek voort. Er wordt gekeken of er een verband is met een eerdere overval op een coffeeshop.

Signalement dader

De dader zou een man zijn en droeg ten tijde van de overval een grijs vest met capuchon, zwarte pet, blauwe spijkerbroek en donkere schoenen. Ook had hij een geel gehaakte sjaal voor zijn gezicht.

Getuigen gezocht

Getuigen worden gevraagd zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Daarnaast kunnen beelden die gemaakt zijn via een beveiligingscamera, videodeurbel of dashcam in de buurt van de Rijsstraat rond het tijdstip van de overval geüpload worden via dit formulier onder de vermelding: 20212151469.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer