Hoe gingen horecazaken met de uitzonderlijke hitte van gisteren om?

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Gisteren tikte het kwik plaatselijk de veertig graden aan. Het KNMI kondigde aan dat code oranje van kracht was, wat concreet betekende dat bedrijven en scholen het hitteplan moesten hanteren. Zo ook in de horeca. Dit meldt RTV Maastricht.

Bij Café Local stond de zon al vanaf half tien op het terras. Het pand ligt op de hoek, waardoor er bijna de hele dag zon op de zaak staat. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur vier tot vijf graden hoger, aldus Dennis Stroes, uitbater van de zaak.

Overdag zwemmen

Het personeel ervaarde de afgelopen tijd al topdrukte door de concerten van André Rieu. De hitte is dan ook niet bevorderlijk, daarom gaan ging het personeel gisteren overdag lekker zwemmen. De zaak was vanaf 17:00 uur weer geopend tot normale sluitingstijd.

Benevelingssysteem

Bij Brasserie Capital in Maastricht stond het benevelingssysteem aan. Naar eigen zeggen zijn zij de enige in de omgeving die zoiets heeft. Eigenaar Ralph Bastiaens investeerde speciaal voor de tropische dagen in het systeem, want het zou tien graden schelen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer