Jongeren voelen zich onveilig tijdens het uitgaan in Coevorden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Coevorden wordt er gekeken hoe het uitgaansleven veiliger gemaakt kan worden. Jongeren hebben aangegeven het gevoel te hebben dat zij niet veilig kunnen uitgaan. Dit meldt RTV Drenthe.

De gemeente is van plan om te onderzoeken wat er moet gebeuren om de veiligheid te verbeteren. Burgemeester Renze Bergsma heeft aangegeven goed in contact te staan met het centrummanagement, de jongerenraad en de politie. Bergsma denkt dat de jongeren zich niet ernstig onveilig voelen, want daar is naar eigen zeggen al eens een gesprek over geweest.

Meisje gedrogeerd

Er zijn signalen binnengekomen bij de jongerenraad van Coevorden dat jongeren in de lokale horeca en bij grotere feesten in de gemeente gedrogeerd werden. Jonge meisjes hebben ook last van ongewenste aanrakingen. Zo zou er onlangs een meisje gedrogeerd zijn geweest op een festival. Ze werd later teruggevonden in een weiland.

Jeugdboa’s

De voorzitter van de jongerenraad geeft aan dat de verhalen helaas kloppen en dat het een probleem is binnen de gemeente Coevorden. De PvdA en de jongerenraad vragen dan ook om meer handhaving in de vorm van (jeugd)boa’s.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer