Deze kroegen in Tilburg en Eindhoven houden hun bierprijzen hetzelfde

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De bierprijzen zijn de afgelopen maanden ontzettend gestegen. Ook de horeca moet eraan geloven. Toch rekenen niet alle kroegen de prijsstijging door aan hun klanten. Dit meldt Fontys.

Café Philip aan de Heuvel in Tilburg is een van de kroegen die ervoor heeft gekozen om dit niet te doen. Momenteel kost daar een vaasje drie euro. Volgens een van de medewerkers gaat de prijs daarvan ook niet stijgen. Hij geeft aan dat zij vrijwel zeker weten dat ook hun leverancier de prijzen omhoog gaat gooien, maar dat het café de afweging moet maken of zij de prijs over de drie euro laat heengaan.

Kijken naar andere oplossingen

Dat is niet de bedoeling, geeft de medewerker aan. Het café vindt het belangrijk dat het drankje betaalbaar blijft voor de gasten. Zodra het bekend is hoeveel de prijzen van de leverancier zullen stijgen, moet het café berekeningen gaan maken en kijken welke andere oplossingen mogelijk zijn.

Studentenkroeg De Ballenbak

Bij studentenkroeg De Ballenbak in Eindhoven kunnen studenten een biertje halen voor 1,50 euro. Medewerker Michiel geeft aan dat deze prijs voor de komende paar jaren nog hetzelfde blijft. Dat komt omdat zij niet op hetzelfde niveau als een commerciële kroeg draaien, omdat De Ballenbak voor een deel bij een Eindhovense studentenvereniging hoort.

Mocht het zo zijn dat hun leverancier, Bavaria, de prijzen omhoog gaan gooien, dan kan de studentenkroeg het verschil zelf opvangen. Hierdoor kan de prijs hetzelfde blijven voor de gasten.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer