In Rotterdam hebben de eerste horecazaken een plasticvrij terras

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Rotterdam hebben zeven horecazaken sinds afgelopen maandag een plasticvrij terras. De ondernemers zijn gestopt met het gebruiken van wegwerpplastic, zoals melkcups en honingstaafjes. Dit meldt De Havenloods.

De horecaondernemers zijn een stap verder dan de Europese wetgeving die afgelopen jaar is ingegaan. Met de wet is het gebruik van een aantal wegwerpplastic verboden, zoals plastic rietjes en bestek.

Certificaat Plasticvrij Terras

In Nederland sluiten steeds meer ondernemers uit de horecasector zich aan bij de ‘Plasticvrij Terras beweging’. Om de overstap aan te moedigen, worden er certificaten uitgereikt. Zo kregen de zeven horecazaken langs de Rotte het certificaat ‘Plasticvrij Terras’.

Stempel

Negen andere horecazaken hebben belangrijke stappen gezet in de transitie naar een plasticvrij terras. Zij hebben de stempel ‘op weg naar plasticvrij’ gekregen. De horecazaken met deze stempel staan in Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas of aan de Rotte of in Recreatiegebied Rottemeren.

Meedoen aan de beweging

Horecazaken die mee willen doen aan de PlasticvrijTerras-beweging kunnen zich, nadat zij hun terras wegwerpplasticvrij hebben gemaakt, aanmelden via www.plasticvrijterras.com en een zelfverklaring downloaden. Deze kan met een handtekening worden opgehangen in de zaak.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer