Schietpartijen en handgranaat Leiden blijken niet op zichzelf te staan

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Recent vonden twee schietpartijen plaats in Leiden. Daarnaast werd er een handgranaat gevonden in de stad. Beide incidenten blijken niet op zichzelf te staan. Uit onderzoek blijkt dat er een nauw verband is tussen het geweld tegen nachtclubs in Zoetermeer en Rotterdam. Hierbij werden er ook handgranaten en automatische wapens gebruikt. Dit meldt Sleutelstad.

Bij een bedrijf aan de Kenauweg in Leiden werd een handgranaat gevonden. Daarnaast werd een woonhuis in de Merenwijk beschoten. Via een web van ondernemingen en adressen zijn deze incidenten te linken aan de Zoetermeerse en Rotterdamse clubs.

Centraal figuur

De 33-jarige Ibrahim Y. blijkt het centrale figuur te zijn in dat grote netwerk. Een deel van de bedrijven staat ingeschreven op het adres aan de Kenauweg in Leiden waar een handgranaat werd gevonden. Via een andere onderneming blijkt hij gelinkt te zijn aan het woonhuis aan de Sparrenrode. Daar vlogen eerder deze week de kogels door de deuren en ramen.

Clubs Zoetermeer en Rotterdam

Y. is ook de eigenaar van clubs Magnum in Zoetermeer en Blu in Rotterdam. Deze clubs werden ook met geweld geteisterd. Eerder sprak Y. zich al openbaar er over uit. In mei 2019 vertelde hij in een video van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dat hij zou worden afgeperst.

Verdachte in politiezaak

Ruim een maand geleden heeft het AD gemeld dat de politie beslag heeft gelegd op het huis van Y. in Leiden, omdat hij wordt aangemerkt als verdachte in een onderzoek naar witwassen van drugsgeld.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer