Discriminatie in Utrecht: mbo'ers geweigerd aan de deur bij horecazaken

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Mbo-studenten in Utrecht hoeven niet worden toegelaten in de zaak. Dit heeft wethouder Dennis de Vries gezegd tijdens een raadsvergadering. Dit meldt RTV Utrecht.

De wethouder heeft hiermee gereageerd op vragen van de PvdA. De partij wilde weten of De Vries ervan op de hoogte is dat mbo’ers minder makkelijk worden toegelaten in cafés, sportfaciliteiten en uitgaansgelegenheden in Utrecht.

Niet wettelijk beschermd

Opleidingsniveau is geen wettelijk beschermde discriminatiegrond, aldus de wethouder. Hierdoor mogen horecaondernemers ervoor kiezen om alleen studenten van hogescholen en universiteiten toe te laten, mits zij dit duidelijk bij hun deur vermelden.

Belangrijke stappen

De wethouder benadrukt hier niet blij mee te zijn en ‘hier wat van te vinden’. Ook gaat hij in gesprek met Horeca Nederland.

De Vries geeft aan dat er belangrijke stappen worden gezet op het gebied van gelijkwaardigheid. Zo mogen tweehonderd mbo’ers meedoen aan de komende UIT-week, de introductie van studenten in Utrecht. Daarnaast mogen honderd mbo’ers binnenkort gaan sporten op het universitaire sportcomplex op De Uithof.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer