In Enschede mogen horecaondernemers wel hun terrassen groter opzetten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Nederland is er veel verschil in de grootte van de terrassen van horecazaken. In de ene gemeente mogen zaken wel hun terras even groot opstellen als tijdens corona, terwijl in andere gemeenten alles terug moet naar ‘normaal’. In Enschede mogen ondernemers de terrassen even groot neerzetten als tijdens corona. Dit meldt Tubantia.

Eigenlijk is er een beetje geïmproviseerd tijdens corona, toen terrassen vanwege de anderhalfmeterregel ruim moesten worden opgezet, aldus Hans Vaessen van de gemeente Enschede. Het bleek echter goed te bevallen, waardoor veel horecazaken staan te springen om de ‘aanpassing’ te houden.

Gemeenschappelijk belang

Vaessen geeft aan dat de gemeente kijkt naar het gemeenschappelijke belang. De gemeente Enschede denkt dat de horeca aantrekkelijker wordt als de terrassen ruim worden opgezet. Ook Joris Eleveld, eigenaar van restaurant NOVI en voorzitter van de Vereniging Horeca Binnenstad, merkt dat mensen niet meer zo dicht op elkaar willen zitten op terrassen. Bezoekers ervaren het nu als te krap.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer