BUDDY-campagne in Rotterdam tegen seksuele intimidatie

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Handen op intieme lichaamsdelen, achtervolgd worden, nageroepen of uitgescholden worden. Het komt helaas nog altijd ontzettend veel voor, vooral in het nachtleven. Bijna iedere vrouw heeft zo’n ervaring gehad en veel mannen ook. Max en Laura uit Amsterdam lanceerden daarom de campagne ‘BUDDY’. Dit meldt Profielen Hogeschool Rotterdam. 

Met de campagne wil het duo ‘nachtdieren’ aansporen om beter op elkaar te letten. Daarnaast willen zij hen stimuleren om samen te reizen. Ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Ervaring

Om aandacht te vragen voor de campagne heeft het tweetal in de Rotterdamse binnenstad zadelhoezen uitgedeeld. Tijdens het uitdelen werd Laura zelf ook verschillende keren nageroepen. Volgens de initiatiefneemster bewijst dit maar weer dat de campagne hoognodig is. Volgens Laura heeft bijna iedere vrouw zo’n ervaring gehad.

Reacties

De reacties tijdens het uitdelen van de zadelhoezen waren onder de mannen divers. Een aantal erkenden het probleem en vonden de campagne een goed initiatief, terwijl anderen ontkennend reageerden. Onder de vrouwen werd het positief ontvangen. Zij gaven aan dat het erg nodig is. Nachtclubs Superdisco, Bierkeller, BIRD, Aprés Skihut en GetBack scharen zich ook achter de campagne.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer