Groot verschil tussen Drentse gemeenten wat betreft terrasuitbreidingen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het verschilt per gemeente in Drenthe of horecaondernemers ook dit jaar hun terrassen mogen uitbreiden. Sommige gemeenten laten weten dat de regeling niet meer terugkeert, terwijl andere de ondernemers juist wel extra ruimte geven. Dit meldt RTV Drenthe.

De regeling was de afgelopen twee jaar bedoeld om de anderhalvemeterregel te kunnen waarborgen. Nu de coronapandemie voorbij lijkt te zijn, willen veel horecaondernemers opnieuw hun terrassen groter opzetten om meer omzet te kunnen draaien. Velen zitten met hun handen in het haar vanwege de grote financiƫle impact die de crisis op hun bedrijf heeft gehad.

De gemeente Meppel heeft aangegeven dat ondernemers niet hun terrassen mogen uitbreiden dit jaar. Hetzelfde geldt voor de gemeente Hoogeveen en De Wolden. Per 31 maart is de extra ruimte komen te vervallen.

Investeringen

In Hoogeveen worden horecaondernemers wel uitgenodigd om vervolgafspraken met de gemeente te kunnen maken. In de gemeenten Emmen en Assen krijgen horecazaken wel extra ruimte. Assen wil de horeca meerjarig de ruimte geven om investeringen in hun terrassen te doen, omdat investeringen niet lonen als de terrassen maar voor een korte tijd uitgebreid mogen worden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer