Rotterdam: Penny Pean en LOEVetDIE overgenomen door bekende uitbater

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Een bekende horecaondernemer heeft zijn domein uitgebreid met twee nieuwe zaken. Het gaat om Robèr Willemsen, tevens voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Samen met zijn partner heeft hij de zaken café Penny Pean op de Meent en LOEVetDIE aan de Zwaanshals, beide in Rotterdam, in beheer. Dit meldt het AD.

In totaal bezit Willemsen nu zeven horecaondernemingen, namelijk vijf in Rotterdam, een in Nieuwerkerk en een in Berkel en Rodenrijs. Willemsen geeft aan LOEVetDIE te hebben overgenomen, omdat de zaak in een wijk zit waar hij zelf graag zit met zijn partner Joyce de Jong. Ook vindt de ondernemer het Oude Noorden een van de leukste wijken in Rotterdam wat betreft de ontwikkeling.

Penny Pean

Het café Penny Pean werd ruim veertig jaar beheerd door de familie Van der Bijl. Willemsen heeft eerder bij de familie aangegeven het te willen overnemen als zij zouden besluiten om ermee te stoppen. Toen het moment was aangebroken, zijn Willemsen en zijn partner in gesprek gegaan met de familie.

Renovatie

LOEVetDIE hebben de nieuwe eigenaren helemaal verbouwd. Sinds 13 april kunnen gasten in de Parijse bistro komen eten. De bedoeling is om bij Penny Pean eerst gebruik te maken van het terrasseizoen en in het najaar de boel te renoveren. Het bruine café-gevoel moet volgens de nieuwe ondernemers blijven, maar de zaak wordt in een nieuw jasje gestoken.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer