Horeca Wallengebied binnenkort mogelijk eerder dicht in het weekend

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Burgemeester Femke Halsema van de gemeente Amsterdam scherpt het alcoholverbod op het Wallengebied aan en trekt de vergunningen voor tijdelijke terrasuitbreidingen in. Overwogen wordt om de horeca in het gebied al om 02.00 uur te sluiten in het weekend. Een andere optie is het installeren van toegangspoortjes. Dit alles om drukte en overlast op de Wallen tegen te gaan. Dit meldt NHnieuws. 

De vergunningen voor tijdelijke terrasuitbreidingen worden op 6 mei al ingetrokken voor een deel van de Burgwallen-Oude Zijde en de volledige Nieuwmarkt. Ook gaat het alcoholverbod op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen vanaf 16.00 uur op de 6e van start.

Horeca eerder dicht

Een nog niet concreet plan is het verkorten van de openingstijden. Halsema overweegt de horeca om 02.00 te laten sluiten in de weekenden. De toegang tot het Wallengebied kan zelfs helemaal afgesloten worden op momenten van piekdrukte. Deze maatregelen zijn nog niet concreet, omdat ze nog besproken moeten worden met de politie en handhaving en er is onderzoek nodig naar de logistieke en juridische gevolgen.

Het aantal bezoekers en overlastmeldingen op de Wallen lag tijdens het paasweekend begin april even hoog als pre-corona. De gemeente stelt dat dit zorgt voor “onacceptabele druk op de openbare ruimte en de leefbaarheid op de Wallen”.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky