Personeelstekort tijdens Koningsdag betekende zelf drank ophalen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Koningsdag was afgelopen woensdag een uitdaging voor veel horecaondernemers. Velen zaten met hun handen in hun haar vanwege het personeelstekort. Er moesten creatieve oplossingen komen om toch omzet te kunnen draaien met weinig arbeidskrachten. Dit meldt WNL.

De feestdag staat erom bekend dat er veel wordt gedronken. En dan met name alcohol. Horecaondernemers moesten dan ook met innovatieve oplossingen komen om afgelopen woensdag toch te kunnen draaien.

Zelf drank halen

Bij Brassen Op De Brink in Baarn kwam eigenaresse Dina Wallenburg met het idee om klanten zelf hun drankje te laten halen, omdat het al snel zes arbeidskrachten scheelt. Wallenburg geeft aan dat er buiten barretjes stonden waar de gasten zelf hun drank konden halen. Daarnaast werkten zij tijdens Koningsdag ook met muntjes.

Een andere oplossing was er niet, geeft Wallenburg aan. Zij trommelde al haar hele familie op: haar man, dochters en schoonzoons. Zelfs haar kleindochter van vijftien jaar moest een tijdje meehelpen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer