Jongeren luidruchtiger en agressiever tijdens uitgaan door overprikkeling

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De horeca heeft steeds vaker last van jongeren sinds de opheffing van de lockdown. Naast dat ze luidruchtiger lijken te zijn geworden, vertonen de jongeren ook frequenter agressief gedrag. Dit meldt de Hoevelaker.

Het alcoholgebruik is volgens de woordvoerders van de gemeenten Utrecht, Eindhoven en Den Haag gestegen onder jongeren. Dit resulteert bij sommigen in gewelddadig gedrag. De woordvoerder van de gemeente Den Haag signaleert dat jongeren steeds vaker gedrag vertonen dat voor de pandemie vrijwel niet bestond. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft aan dat horecaondernemers inderdaad steeds vaker overlast vernemen in het uitgaansleven.

Ontwikkelde overprikkeling

Waar komt deze ontwikkeling vandaan? Volgens de woordvoerder van de gemeente Eindhoven zijn de jongeren nieuw in het uitgaansleven en kennen zij hun eigen grenzen niet. Dit zou een mogelijke verklaring zijn voor de misdragingen die steeds vaker lijken plaats te vinden. Volgens de woordvoerder van het kennisinstituut Trimbos hebben de jongeren meer kans om overprikkeld te raken tijdens het uitgaan, omdat zij een lange periode hebben meegemaakt waarin vrijwel geen stimulatie plaatsvond.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer