Koffie of thee bestellen in gebarentaal kan bij Sign Language Coffee Bar

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Zin in koffie of thee? Bij Sign Language Coffee Bar kunnen gasten door middel van gebarentaal de dranken bestellen. Wie geen gebarentaal beheerst, kan door middel van een videomenuscherm bestellen. Dit melden Lunchroom en Sign Language Coffee Bar.

In 2017 werd de koffiebar door Sandra Ballij en Bas de Ruiter geopend. De ondernemers waren eerder betrokken bij Ctaste, een restaurant waar gasten in het donker dineren, en Ctalents, een detacheringsbureau voor werkzoekenden die blind, doof, slechtziend of slechthorend zijn.

De ondernemers zagen dat de situatie rondom het werk vinden voor mensen met zo’n beperking schrijnend is. Vaak zijn het studenten die de beste van de klas waren, maar toch tientallen keren worden afgewezen tijdens sollicitaties, aldus De Ruiter. De eigenaren van de Sign Language Coffee Bar wilden iets doen voor deze groep en hebben daarom de koffiebar opgericht. Na een training tot barista kunnen zij meteen aan de slag.

Gasten van de koffiebar bestellen hun dranken door middel van gebarentaal. Als iemand het niet beheerst, kan er gebruik worden gemaakt door een videomenuscherm. In korte filmpjes zonder geluid wordt er door een medewerker voorgedaan hoe je in gebarentaal het woord of de zin zegt.

Inmiddels is Sign Language Coffee Bar op twintig plekken actief, waaronder in Amsterdam, Breda en Groningen. Ook is het mogelijk om de barista’s in te huren als cateraars.

Wil jij weten hoe je in gebarentaal een kop koffie of thee bestelt? Klik dan hier.