Terrassen in Deventer mogen tijdelijk groter worden opgezet

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Deventer mogen horecaondernemers tijdelijk grotere terrassen neerzetten. Dit heeft het College eind vorig jaar besloten. De verlenging van de vergunning hiervoor loopt eerder af als er geen landelijke beperkingen meer zijn voor bezoekers van de horeca. Dit meldt Deventer TV.

Vanwege de twee moeilijke jaren die horecaondernemers achter de rug hebben, heeft het College toegestaan dat de terrassen dit seizoen tijdelijk groter mogen worden opgesteld. In het besluit staat dat dit mag tot en met 31 mei 2022. In de twaalf dagen erna geldt er de zogeheten evenementenopstelling vanwege de Zomerkermis in Deventer. Als deze voorbij is, moeten de terrassen weer terug naar de oorspronkelijke opstelling.

Verzoek 

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en horecaondernemers in Deventer willen dat de voormalige terrasopstelling op de Brink onderzocht wordt, daarom hebben zij een verzoek bij de gemeente ingediend. Er moet volgens de eerstgenoemde partijen meer ruimte komen voor bezoekers van de terrassen. De KHN werkt het voorstel uit.

Wethouder Thomas Walder van het College geeft aan dat het puzzelen is, want er moet een goede balans zijn tussen de horeca, commercie, kwaliteit van het plein, bewoners en markt. Later dit jaar zal het College een besluit nemen.

Door: Nationale Horecagids