Horecaondernemers in Goes mogen hun terrassen dit seizoen uitbreiden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Goes mogen horecaondernemers dit seizoen hun terrassen uitbreiden. Het zorgt voor ademruimte, maar compenseert een klein deel van de economische schade die de horecaondernemers hebben opgelopen door corona. Dit meldt de Internetbode.

Tom Beugelsdijk, bedrijfsleider van Café Nationaal aan de Grote Markt in Goes, spreekt over een win-win situatie. Het zorgt immers voor meer zitplaatsen voor horecaondernemers zoals hij, maar ook maakt het besluit de markt aantrekkelijker voor toeristen.

Afwachtend

Toch blijft het café voorzichtig met het neerzetten van extra tafels. Het bedrijf wil eerst roeien met de riemen die zij hebben, want het blijft onzeker hoe de herfst gaat uitpakken. De tafels zullen in ongeveer dezelfde hoeveelheid als vorig jaar neergezet worden. Beugelsdijk wil dit doen om de domper en misrekening in de omzet vooraf te beperken. Voor de klant is het ook niet per se uitnodigend om op een overbezet terras plaats te nemen.

De coronacrisis lijkt de klanten te hebben veranderd, valt Beugelsdijk op. Voor veel mensen is het nog onwennig om een terrasje te pakken of uit te gaan. Toch kan het zomaar druk worden op een doordeweekse dag, zoals dinsdag. Het is afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen.

Door: Redactie Horecagids